BAŞBAKANIN TALİMATI ÜZERİNE YENİ BÖLÜMLER AÇILIYOR

Ahi Evran Üniversitesi'ne İslami Bilimler Fakültesi ve Kaman'a Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu için söz alındı

Başbakanın Talimatı Üzerine Yeni Bölümler Açılıyor

Ahi Evran Üniversitesi senatosu tarafından kurulması kararı 2011 yılında kurulması kararı alınmış olmasına rağmen bugüne kadar kanuni mevzuatı bir türlü tamamlanamayan İslami Bilimler Fakültesi'nde ve Kaman'a kurulacak Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu'nda sona yaklaşıldı. Mikail Arslan, bütçenin mecliste görüşüldüğü son gün Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşerek konuyu istişare etti ve Başbakan danışmalarına Fakülte ve Yüksekokulun bir an önce kurulması konusunda talimat verdi.

Konu ile ilgili yaptığı açıklamada Arslan, "İslami Bilimler veya İlahiyat Fakülteleri Türkiye genelinde sadece 4 ilimizdeki üniversiteler bünyesinde bulunmamaktadır. Ahiliğin başkenti olan Kırşehir’de İslami Bilimler Fakültesinin kurulmuş olması son derece şık ve manidar olacaktır." dedi. Kaman'a 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nun açılmasıyla ilgili olarak ise " Yüksekokul konusunda tüm hazırlıklar tamamlanmış ve uzun zamandır bekleniyordu. Kaman'ın öğrencilere en güzel şekilde ev sahipliği yapacağından eminim. Okulun aktif olarak hizmete açılmasıyla Kaman'ın çehresinin değişeceğine inanıyorum. Kurulacak olan bu yüksekokulda ülkemiz için değerli fikirlerin üretilmesi ve çalışmaların yapılması Kaman'ın gurur kaynağı olacaktır." dedi.

24.03.2016