HALK OZANI NEŞET ERTAŞ ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE KABRİ BAŞINDA ANILDI

Türk Halk Müziğinin en önemli ozanlarından ve abdallık kültürünün son büyük temsilcisi Neşet Ertaş, ölümünün 7.yılında Bağbaşı Mezarlığındaki kabri başında anıldı. 26 Eylül 2019 tarihinde düzenlenen anma törenine Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya başta olmak üzere Neşet Ertaş’ın ailesi ile çok sayıda sanatçı ve seveni katıldı.

Kent merkezindeki Bağbaşı Mezarlığı'nda yapılan törende, Ertaş için Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi. Törende, protokol üyeleri ve sevenleri Neşet Ertaş'ın kabrine karanfiller bıraktı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya halk ozanı ve dünya kültür hazinesi olarak kabul ettiğimiz üstadın kişiliğine ve sanatına dikkat çekerek; kendisine Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diledi.

25.09.2019