HEMŞİRELİK TOPLULUĞU TARAFINDAN MESLEKİ KİMLİK - MESLEK BİLİNCİ İSİMLİ KONFERANS DÜZENLENDİ

Üniversitemiz Hemşirelik Topluluğu tarafından Mesleki Kimlik - Meslek Bilinci isimli bir konferans düzenlendi. 14 Aralık 2018 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen konferansa Sağlık Yüksekokulu öğretim elemanları, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulundan gönüllü öğretim üyesi Prof. Dr. Meliha Atalay ile Dr. Öğr. Üyesi Ş. Dilek Güven, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Mesleki Kimlik - Meslek Bilinci isimli konferansta açılış konuşmasını Hemşirelik Topluluğu Başkanı Hemşirelik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Cem Bilgiç yaparak topluluğun amaçlarının hemşire aday ve mensuplarının meslekleri ile ilgili gelişmeleri takip etmesini sağlamak olduğunu söyledi. Konferansa katılanlara teşekkür eden Bilgiç, konferansın verimli geçmesi temennisinde bulundu.

Hemşirelik Topluluğu Başkanı Cem Bilgiç’in konuşmasının ardından Mesleki Kimlik - Meslek Bilinci isimli konferansa geçildi. Konferansta Prof. Dr. Meliha Atalay hemşirelik mesleğinin insanlık var oldukça devam edeceğini söyleyerek hemşirelerden mesleki güçlerinin farkına varmalarını istedi. Hemşirelik mesleğinin kıymetini ilk olarak meslek sahiplerinin bilmesi gerektiğini vurgulayan Atalay, toplumun hemşirelere bakış açısını değiştirmenin yolunun önce kendilerine değer vermekten geçtiğini anlattı. "Hemşirelik başlayıp biten bir şey değil, hayat boyu devam eden bir meslektir” diyen Prof. Dr. Meliha Atalay, öğrencilere uluslararası hemşirelik kodlamalarından bahsetti.

Prof. Dr. Meliha Atalay’ın konuşmasının ardından Dr. Öğr. Üyesi Ş. Dilek Güven söz alarak hemşirelerin kim olduğu ve nasıl yetiştirildikleri konusunda detaylı bilgiler verdi.

Konferans sonunda Hemşirelik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ayla Ünsal tarafından Prof. Dr. Meliha Atalay ile Dr. Öğr. Üyesi Ş. Dilek Güven’e çiçek ve plaket verildi.

26.12.2018