İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ UZMAN ÖĞRENCİ YETİŞTİRME HEDEFİNDE

Evrensel değerlere ve analitik düşünce kabiliyetine sahip, akademik bilgilere vakıf, disiplinler arası bağlantılar kurarak bunları hem mesleki, hem de gündelik yaşamında etkin kullanabilen, dünyadaki değişime hızlı adapte olabilen, çalışma hayatında üretken ve başarılı, bu birikim vasıtasıyla profesyonel yaşamında önderlik edebilecek nitelikte bireyler yetiştirmek misyonuyla kurulan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi alanında uzman bireyler yetiştirmeyi hedefliyor.

Topluma hizmeti temel görevi sayan, alanında uluslararası çapta akademik saygınlığa sahip, ulusal ve uluslararası düzeyde akademik çalışmalar yapan bölgesel, ulusal ve uluslararası alanda kabul gören bir fakülte olma amacıyla yola çıkan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 2000 yılında Hacettepe Üniversitesine bağlı olarak kuruldu. 2006 yılı itibariyle adı ve bağlantısı değiştirilerek Ahi Evran Üniversitesi bünyesinde yer aldı.

Pasif Bölümlerimizi Aktif Hale Getireceğiz

Fakültenin gelişimi ve mevcut durumu hakkında bilgi veren İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, fakültede 41 akademik ve 12 idari personel ile yaklaşık 2000 öğrenci bulunduğunu söyledi. Fakültede altı bölüm bulunduğunu ve bu bölümlerden dört tanesinin aktif olarak eğitim öğretim faaliyetleri içerisinde olduğunu ifade eden Dekan Gökbel, aktif bölümlerde tam kapasite eğitim verildiğini ve boşluk bulunmadığını bildirdi. İktisat, İşletme, Uluslararası İlişkiler ile Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümlerinin aktif olduğunu ifade eden Dekan Gökbel, pasif olan Maliye ve Sosyal Hizmetler Bölümlerini de aktif hale getirmek için çalışmalarının olduğunu söyledi. Sosyal Hizmetler Bölümü için akademik personelin bulunmasındaki zorluklardan bahseden Dekan Gökbel, yeni bölüm açmak yerine öncelikle pasif bölümleri aktif hale getireceklerini anlattı.

İktisat, Uluslararası İlişkiler ile Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümlerinde yüksek lisans imkânı olduğunu anlatan Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Uluslararası İlişkiler Bölümünün uzun zamandır öğrencisi bulunduğunu, şu an da 40 öğrencisinin lisansüstü eğitim gördüğünü sözlerine ekledi. İktisat ile Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümleri için 2016-2017 güz dönemiyle birlikte yüksek lisans öğrencisi alacaklarını ifade eden Dekan Gökbel, İşletme Bölümüne yüksek lisans öğrencisi almak için çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Yabancı Dilde Eğitim İmkânı

Fakülte bünyesinde önemli bölümlere sahip olduklarını anlatan Dekan Prof. Dr. Ahmet Gökbel, "Uluslararası İlişkilerden başlamak üzere bölümlerimizde hazırlık sınıfı açılması ve derslerin yüzde 30 oranında İngilizce olarak yürütülmesi bizim için önemli bir çalışma. Diğer bölümlerde de aşamalı olarak yabancı dilde eğitim öğretim başlayacak. Konuyla ilgili yazımız şu an için YÖK’te ve yakında onaylanacak. Yabancı dil kavramını önemsiyoruz” dedi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinin şehirle, ekonomiyle ve sanayiyle iç içe olması gerektiğini ifade eden Dekan Gökbel, bu konuda paydaşlarla yakın ilişki içinde olduklarını söyledi.

Akademik kadrolar ve fiziki imkânlar anlamında bazı eksiklerin bulunduğunu belirten Prof. Dr. Ahmet Gökbel, "Dersler eksiksiz yapılıyor olsa da akademik kadromuz iki katına çıkmalı. Binamız alan olarak yeterli fakat güçlendirme yapılması gerekiyor. Önümüzdeki yıl çalışmalarımız tamamlandığında hem fiziki olarak hem de eğitim öğretim açısından önümüzü daha net görebileceğiz” dedi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinin birden fazla alanda iş bulabildiğini ifade eden Prof. Dr. Ahmet Gökbel, devam eden öğrencilere ve mezunlara bölümlerinin içinde en iyisi olmalarını tavsiye etti. Sıradan mezuniyetin önemli olmadığını vurgulayan Dekan Gökbel, öğrencilerin daha çok çalışarak ön plana çıkmaları gerektiğini belirtti.

01.03.2016