KÜTAHYA SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ KAVUNCU REKTÖR KARAKAYA’YI ZİYARET ETTİ

Üniversitemizin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında tarım ve jeotermal alanında yürüttüğü projeleri hayata geçirmek için düzenlediği Jeotermal Kaynaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezleri İzinlendirme ve İşletilme Çalıştayına katılan Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı ziyaret etti. 24 Aralık 2019 tarihinde rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette her iki üniversitenin genel ve fiziki durumu görüşüldü.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesinde pilot üniversite seçilmesinin ardından gerçekleştirdiği çalışmaları oldukça başarılı bulduğunu anlatan Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, ülkemizin artık her bölgesinin değerlerini ortaya koyacak projelere ihtiyacı olduğunu söyledi. Kırşehir’in jeotermal alanda zengin olduğunu ve bunu yaptığı projelerle ortaya çıkardığını dile getiren Rektör Kavuncu, Kırşehir’in de ilerleyen dönemlerde bir sağlık turizmi şehri olacağına inandığını vurguladı. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin projelerinin çok önemli ve ülkemizin ihtiyaçlarına cevap verdiğine değinen Prof. Dr. Vural Kavuncu, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve yönetimini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Göreve geldiği günden bu yana üniversitemizi genel ve fiziki anlamda geliştirmek için durmadan çalıştıklarını söyleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, yürütülen projelerle çalışmalarının meyvesini almaya başladıklarını belirtti. Kırşehir’in önemli kaynaklarından biri olan jeotermali ilimizde birçok alanda kullanarak geliştirmeyi hedeflediklerini anlatan Rektör Karakaya, jeotermali kullanmaya başladıkları ilk alanların tarım ve sağlık alanı olduğunu kaydetti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu’ya teşekkür etti.

Ziyaret sonunda her iki rektör günün anısına birbirlerine hediye verdiler.

25.12.2019