ÖĞRENCİLERİMİZ “DOĞAYI BIRAKMA, DOĞAYA İZ BIRAK” ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği bölümü öğrencilerinden Mehmet Arslan, Davut Doğan, Aslı Çakmak, Semih Çiftçi, Didem Maman, Onur Kaya, İbrahim Halil Çavdar, Büşra Keçeli, Ayşe Nur Evcan, Yaşar Yılmaz ve Umut Kızıltepe’nin sorumlu olduğu Topluma Hizmet Uygulaması dersi kapsamında çevre bilincinin oluşmasına ve gelişmesine yardımcı olacağı düşünülen bir etkinlik gerçekleştirildi. 30 Nisan 2019 tarihinde gerçekleşen "Doğayı Bırakma, Doğaya İz Bırak” etkinliğine dersin sorumlu öğretim üyesi Dr. Nazire Burçin Hamutoğlu, Muzaffer Mermer İlkokulu Müdürü Hayrettin İnan ve pek çok öğretmen ile öğrenciler katıldı.

"Doğayı Bırakma, Doğaya İz Bırak” etkinliğinde Kırşehir’in Gölhisar mahallesindeki Muzaffer Mermer ilk ve orta okulunda öğrenim görmekte olan öğrenciler ile çevre bilincinin geliştirilmesi amacıyla tasarlanan Topluma Hizmet Uygulaması projesi kapsamında ekolojik ayak izi hesaplama, yüz boyama ve fidan dikme faaliyetleri gerçekleştirildi. Etkinlikte öğrenciler ile birlikte doğanın, yaşamın ve ağaçların önemini ortaya koyan şiirler okunarak şarkılar söylendi.

Okul Müdürü Hayrettin İnan okullarında Topluma Hizmet Projesi kapsamında fidan dikimi ve ekolojik ayak izi hesaplama etkinliği düzenlenmesinden mutlu olduğunu belirterek bu tür etkinliklerle sağlıklı çevrenin sürdürülebilir olması için farkındalık oluşturmaya çalışıldığını belirtti. "Bu etkinlik ile çocuklarda çevre bilinci oluşturmayı amaçlıyor ve çevreye duyarlı bireyler olarak yetişmesini önemsiyoruz.” diyen İnan, etkinliğin tasarlanmasında öğrencilere yol gösteren Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öğretim üyelerinden Dr. Nazire Burçin Hamutoğlu’na, Kırşehir Belediyesi Hayır Evi Müdürü Hikmet Kılıç’a, etkinliğin düzenlenmesinde sorumluluk alan Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği bölümü öğrencileri ile etkinliğe katkı sağlayan Muzaffer Mermer Okulu yetkililerine, öğretmenlerine, çalışanlarına ve öğrencilere teşekkür etti.

Sakarya İli TEMA Vakfı İl Temsilcisi Eski Yardımcısı olan Dr. Nazire Burçin Hamutoğlu, toplumsal sorumluluk projelerinin öğrencilerin sosyal girişimcilik becerilerini desteklediğini belirterek bu tarz etkinliklerin yöneticiler tarafından daha fazla desteklenmesi gerektiğini söyledi. Dünyada 2019 yılı üniversiteler arası sıralamada birinci sırada yer alan "Massachusetts Institute of Technology (MIT)” üniversitesinden mezun olma koşulunun en az bir topluma hizmet veya sosyal sorumluluk projesinde yer almak olduğunu hatırlatan Hamutoğlu, üniversitelerde sadece öğretim odaklı faaliyetlerden ziyade toplumsal, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere de odaklanılması gerektiğini belirterek bu etkinliklerin öğrencilerin psiko-sosyal ve fiziksel gelişimlerine destek olduğunu vurguladı. Uzun süre hafızalarda yer etmesi planlanan "Doğayı Bırakma Doğaya İz Bırak” etkinliği kapsamında dikilen fidanlara şehitlerimizin ismi verildi.

20.06.2019