ÖĞRENCİLERİMİZ ŞEHİTLERİNİ UNUTMADI, TARİHİNE SAHİP ÇIKTI

Çanakkale Zaferi ve Şehitler

Öğrencilerimiz Şehitlerini Unutmadı, Tarihine Sahip Çıktı

Yeniliğe açık olan ve bilimsel gelişmeleri yakından takip eden üniversitemiz, tarihine ve ecdadına sahip çıkmaya devam ediyor. Çanakkale Zaferinin 101. yıl dönümünde bu zaferin duygusunu yerinde yaşamak amacıyla Üniversitemiz Özgün Düşünce Topluluğu 18 Mart 2016 tarihinde Çanakkale’ye bir ziyaret düzenledi. Topluluğun akademik danışmanları Yrd. Doç. Dr. Adem Taşdemir ve Öğr. Gör. Vahit Çiriş’in de yer aldığı 50 kişilik öğrenci grubu Çanakkale ve Gelibolu’daki şehitlikleri 101 Yasin-i Şerif okuyarak ziyaret ettiler. Okunan Yasin-i Şerifleri başta Kırşehirli Mehmet Çavuş olmak üzere tüm şehitlerimizin ruhuna bağışlayan öğrenciler daha sonra Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı makamında ziyaret ettiler. Öğrencilerin tarihlerine bu derece sahip çıkmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Karakaya, öğrencileri böyle faaliyetler içerisinde görmekten mutlu olduğunu söyledi. Öğrenciler Rektör Karakaya’ya şehit toprağı ve vazo hediye ettiler.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın ardından Kırşehir Valisi Necati Şentürk’ü makamında ziyaret eden Özgün Düşünce Topluluğu akademik danışmanları ve yönetim kurulu üyeleri, "Gençlerden Ecdada Vefa Borcu Projesi” kapsamında Vali Necati Şentürk’ün kendilerine verdiği desteklerden dolayı teşekkür ettiler. Öğrencilerin bu davranışlarının diğer öğrencilere de örnek olması temennisinde bulunan Vali Necati Şentürk’e öğrenciler tarafından Çanakkale Şehitliğinden alınan şehit toprağı hediye edildi. Öğrenciler son olarak Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş’i ziyaret ederek hediyelerini verdiler.

24.03.2016