ÖĞRENCİLERİMİZ ŞİDDETLE MÜCADELE İÇİN YARIŞACAK

Ulusal ve uluslararası alanlardaki çalışmalarıyla göz dolduran Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, öğrenci topluluklarının faaliyetleri ile de adından söz ettirmeye devam ediyor. Üniversitemiz Yeni Dünya Uluslararası İlişkiler Topluluğu; TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) ile Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından yürütülen "Türkiye’nin Terörizmle Mücadele Kapasitesini Geliştirmek: Gençlik Boyutu” başlıklı projesi kapsamında düzenlenen Gençten Gence-P2P Yarışmasına katılmaya hak kazandı. Proje kapsamında düzenlenen yarışmaya; Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim elemanı ve Yeni Dünya Uluslararası İlişkiler Topluluğu Akademik Danışmanı Arş. Gör. Dr. Burak Güneş’in başvurusu ile katılan öğrenci topluluğu, çeşitli proje, etkinlik ve faaliyetlerle şiddete varan aşırılığa karşı detaylı ve çeşitli anlatım yolları ile orijinal fikirler geliştirmeyi amaçlayarak üniversitemizi temsil edecek.

Proje; şiddete varan aşırıcılıkla mücadelede en iyi uluslararası pratikleri göz önünde bulundurarak özellikle siber uzayda çevrimiçi radikalleşmeyi besleyen aşırıcı terör örgütlerinin mesajlarıyla mücadeleyi hedef alan örnekleri değerlendirecek. Geliştirilen uygulamalar ve projelerle, genç kitlelerin şiddete varan aşırıcılıkla mücadeleyi daha iyi anlamlandırıp aşırıcılığa karşı tavır almaları ve bu duruşun yaygınlaştırılmasında aktif rol almak için düşünmelerinin sağlanması hedefleniyor. Proje ile aynı zamanda sivil toplum ve kamusal düzeyde kapasite geliştirmeye yardımcı olmak ve toplumsal direnci arttırarak gençler arasındaki radikalleşmeyi tetikleyen faktörlerle mücadeleye katkıda bulunmak amaçlanıyor.

Gençten Gence-P2P yarışmasını kazanan öğrenci topluluğuna 6000 (altı bin) dolar ödül verilmesinin yanı sıra yarışma, gençlerin kendi çevrelerinde uygulamalı projeler geliştirmesine ve bu konuda farkındalık oluşturmasına olanak sağlayacak.

28.01.2020