ÖĞRETİM ELEMANLARIMIZ TÜRK HALK MÜZİĞİ SOLFEJİ EĞİTİMİ ALANINDA BİR KİTAP ÇIKARDI

Üniversitemiz Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanlarımızdan Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Erhan Yiğiter ile Öğr. Gör. Cenk Şahin’in birlikte hazırladıkları "Türk Halk Müziği Dizileriyle Solfej Eğitimi” isimli kitapları yayınlandı. Müzikal ve ritmik zenginlikleriyle ulusal kültürümüzün önemli boyutlarından birini oluşturan Türk halk müziği, zengin sözel içeriğiyle kuşaklararası edebi, kültürel, felsefi ve tarihsel birikimlerin aktarımını sağlıyor. Kitap, mesleki müzik eğitimi veren kurumlarda sürdürülen Türk halk müziği alan derslerinde yararlanılabilir olması amacıyla Türk halk müziğinin karakteristik müzikal dizileri ile ilgili temel bilgilere ve sıklıkla kullanılan aralıkların ve tartımların çalışılmasını sağlamaya yönelik oluşturulmuş solfej örneklerine de yer verilerek hazırlandı. Türk halk müziğinin kendine özgü ses dizileriyle ilgili detaylı bilgiler veren ve solfej örnekleri içeren kaynakların sınırlı olması nedeniyle, yayınlanan kitabın ilgililere ve öğrencilere yararlı olacağı düşünülüyor.

05.03.2019