PİLOT ÜNİVERSİTE ÇALIŞMALARIMIZ HÜRRİYET GAZETESİNDE

Pilot Üniversite projelerinin hayata geçmesi ile birlikte Kırşehir’in kalkınmasını da sağlayacak olan projeler ulusal basında yer bulmaya devam ediyor. Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer Tarım ve jeotermal alanda pilot seçilen üniversitemizin çalışmalarını köşesinde beğeniyle anlattı. 14 Mart 2019 tarihinde okurlarıyla paylaştığı yazısında Bayer, üniversitemizin 2016 yılında tarım ve jeotermal alanda pilot üniversite seçildiğini belirterek üniversitemiz tarafından geliştirilen ve hayata geçirilmeye başlanan jeotermal seracılık, kaba yem ve sağlık turizmi projelerine dikkat çekti.

Hayata geçmeye başlayan bu projeler sayesinde sera ve sağlık turizmi ile uğraşan ulusal ve uluslararası yatırımcıların Kırşehir’de yatırım yapmak için uğraştıklarını belirten Yalçın Bayer, Almanya, Belçika gibi ülkelerden hasta getirterek sağlık turizminde tedavi sağlamak isteyen şirketlerin üniversiteye teklifler verdiğini açıkladı.

Jeotermal sera projesi ile de Karakurt bölgesinde bir yatırımcının 500 dönüm üzerine kurulacak seralarda yaklaşık 600 kişiye iş imkanı sunulacağına da yazısında yer veren Bayer, jeotermal sera projesi ile Kırşehir’in kalkınmasında büyük katkısı olacağını vurguladı. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin Türkiye’nin 7. sırada olduğu jeotermal potansiyele sahip örnek bir projeyi Kırşehir’de hayata geçirdiğini belirten Yalçın Bayer yazısında, üniversitemizin önceliğinin kümeleme yöntemi ile seraların kurulmasını sağlayarak yatırımcıların yanı sıra ilimizdeki çekirdek aileler için de gelir umudu oluşturduğunu ifade etti.

Üniversitemizin diğer bir projesi olan kaba yem projesine de yazısında yer veren Bayer, hayvancılığın yoğun bir şekilde yapıldığı ilimizde bu proje ile yem sıkıntısının azalacağını ve çeşitliliğin artacağını söyledi.

Yalçın Bayer, köşe yazısında sağlık turizmi ile ilgili projemiz hakkında oldukça ayrıntılı yer vererek pilot üniversite kapsamında geleneksel ve tamamlayıcı tıp, sporcu sağlığı ve termal rehabilitasyon hizmetlerin de kullanılmasının yeni bir sektör oluşmasına imkan tanıdığını belirtti. Örneğin ünlü futbol kulüpleri futbolcularını Kırşehir’de tedavi ve rehabilite edebileceğini anlatan Bayer, yazısında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın "Kırşehir’in bir değeri olan sıcak jeotermal suyla öyle bir markalaşma yapıyoruz ki, artık Kırşehir sağlık turizminin, seracılığın merkezi haline geliyor” sözlerine yer verdi.

Köşe yazısına ulaşmak için tıklayınız

14.03.2019