REKTÖR KARAKAYA ERCİYES VE KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLERİNİ ZİYARET ETTİ

Bölge üniversite rektörleri ile sürekli iletişim halinde olan ve onlarla istişarelerde bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Erciyes ve Kayseri Üniversitesi Rektörlerini ziyaret etti. 12 Aralık 2019 tarihinde gerçekleşen ziyaretlerde Rektör Karakaya, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ve Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ile Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi ile üniversitelerin artık illerinde ve bölgelerinde kalkınmaya katkı sağlayacak projeler üretilmesinin amaçlandığını belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) bu proje ile üniversitelere yeni misyonlar yüklediğini vurguladı. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin 2016 yılında 41 üniversite içinden 5 pilot üniversite arasına seçilme sürecinden bahseden Rektör Karakaya, üç yıllık süreçte hayata geçirilen pilot üniversite projelerini anlattı. Her üniversitenin bölgesinin değerlerini ortaya çıkararak bölgesel kalkınmaya sağlayacağı katkının oldukça önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemizin Kırşehir’in en önemli değerlerinden olan jeotermal ve cevize öncelik vererek bu alanlarda projeler yürüttüğünü söyledi. Pilot olarak seçilen üniversiteler arasında yer alarak önemli başarılar elde ettiklerini anlatan Rektör Karakaya, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesinin ilerleyen dönemlerde tüm üniversiteler ile ülkemizin her bölgesinde gerçekleştirileceğini kaydetti.

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesinin Türkiye’nin projesi olduğunu ve ülkemiz için önemli olduğunu belirten Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya teşekkür etti.

Proje ile birçok bölgenin önemli kaynaklarının ülkemizde hem tanınacağını hem de kendi bölgesine katkı sağlayacağını söyleyen Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, YÖK’ün Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesini çok değerli bulduğunu dile getirdi. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin de pilot üniversite projelerinin Kırşehir’in kalkınması adına çok önemli olduğunu vurgulayan Rektör Karamustafa, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Rektör Karakaya’ya teşekkür etti.

13.12.2019