REKTÖR KARAKAYA VE MEB MÜSTEŞAR YARDIMCISI HAZIRLANMAKTA OLAN MATEMATİK KİTABI ÜZERİNE DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

Milli Eğitim Bakanlığı ile yakın görüşmeler yapan ve editörlüğünü üstlenerek Milli Eğitim Bakanlığına Matematik Ders Kitabı hazırlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt ziyaret etti. 24 Ekim 2017 tarihinde gerçekleşen ziyarette Muhterem Kurt, üniversitemizi ve Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı ziyaret etmekten mutlu olduğunu söyledi.

Ahi Evran Üniversitesinin fiziki durumunu anlatarak binalar hakkında Muhterem Kurt’a bilgi veren Prof. Dr. Vatan Karakaya, yeni binaların tamamlanması ile birlikte üniversitenin 30 yıllık ihtiyacının da karşılanacağını anlattı. Öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarını düşünerek yaşanabilir bir kampüs için düğmeye bastıklarını ve üniversitenin gelişimi için her türlü çalışmada yer almaktan mutlu olduklarını belirten Rektör Karakaya, öğrencilerin Ahi Evran Üniversitesinden mezun olmanın ayrıcalığını yaşaması için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Kırşehir’in eğitimde marka şehirlerden biri olması ile birlikte hazırlanacak matematik ders kitabına Rektör Karakaya’nın editörlük yapıyor olmasından da ayrıca memnun olduğunu belirten Muhterem Kurt, Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya emeklerinden ve gayretinden dolayı teşekkür etti. Donanımlı bir ekiple müfredata ve öğrencilerin öğrenme metodlarına en uygun yolla hazırlanacak kitap ile ilgili olarak Rektör Karakaya, Milli Eğitim Bakanlığına hazırlanan bir kitabın Kırşehir’den ve üniversitemizden çıkıyor olmasının kendilerini onurlandırdığını söyledi. 2014 yılında da TÜBİTAK-Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle 6. sınıf matematik ile 7. sınıf matematik ders kitaplarının hazırlanmasında editörlük görevini üstlendiğini anlatan Rektör Karakaya, şimdi de 2018-2019 eğitim öğretim döneminde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 7. sınıflarda okutulacak olan matematik ders kitabının editörlüğünü yapacak olmaktan gurur duyduğunu sözlerine ekledi.

Üniversite-şehir işbirliğini her zaman önemsediğinin altını çizen Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir’deki akademisyen ve öğretmenlerden oluşan kitap yazım komisyonu ile sık sık görüşerek başarılı bir iş ortaya çıkaracaklarını ifade etti. Üniversitenin şehirle bütünleşik yapısı hakkında Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt’a bilgiler veren ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunan Prof. Dr. Vatan Karakaya, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Muhterem Kurt’a teşekkür etti.

25.10.2017