REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. VATAN KARAKAYA, YENİ GÖREVE BAŞLAYAN ÖĞRETİM GÖREVLİSİ, OKUTMAN, ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ VE UZMANLARLA HAYIRLI OLSUN BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİRDİ

Rektör Karakaya: "Çalışmalarınızla üniversitemizin adını dünyaya duyurmalısınız. Çünkü üniversiteler nerde olursa olsun muhatabı dünyadır, üniversitenin yereli olmaz. Önemli olan üniversitenin hedefinin doğru tespit edilmesi ve o yönde çalışmalar yapılmasıdır.”

Rektörümüz Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemize yeni katılan öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi ve uzmanlarla hayırlı olsun buluşması gerçekleştirdi. 19 Aralık 2016 tarihinde Yunus Emre Salonunda gerçekleşen toplantıya Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ahmet Gökbel ve Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Rüştü Yeşil de katıldı.

Samimi bir ortamda geçen toplantıda Rektörümüz Prof. Dr. Vatan Karakaya üniversitemize yeni katılan öğretim elemanlarına görevlerinin hayırlı olmasını dileyerek çalışmalarında başarılar diledi. Yoğun çalışma temposundan dolayı öğretim elemanlarını odalarında ziyaret edemediğini belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu amaçla kahvaltılı buluşmayı tertip ettiklerini ifade etti.

Karakaya; "Ülke İçin Vereceğiniz Emekler Bizim İçin Önemli”

Öğretim elemanlarını ülkenin dinamizm kaynağı olarak gördüğünü söyleyen Karakaya, geleceğe dair en yoğun umutları taşıyan kitlelerin kendileri olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Vatan Karakaya şu açıklamalarda bulundu: "Bulunduğunuz üniversite ve ülke için vereceğiniz emekler bizim geleceğimizdir. Bu yüzden sizlerin çalışmalarını, hayallerini çok önemsiyorum ve geleceğe dair planlarınızda bizzat ortak olmak istiyorum.”

Karakaya: "Son Günlerde Ülkemizde Meydana Gelen Terör Saldırılarını Nefretle Kınıyorum”

İstanbul ve Kayseri’de polis ve askerlerimize düzenlenen bombalı saldırılara da konuşmasında yer veren Karakaya, "Bu yapılanları kökünden kazıyacak planlarınız ve bugünden devam eden gayretiniz olmalı. Bu eylemlere karşı olduğumuzu, yaptığımız çalışmalar ve verdiğimiz emekler sonucunda ülkemize ve bulunduğumuz şehre katkılarımızla göstereceğiz” dedi. Rektör Karakaya bu eylemleri gerçekleştirenleri de nefretle kınadığını belirtti.

"Yaptığınız İşler Dünyanın Yüzünü Değiştirebilir”

Yaptıkları görevler itibariyle öğretim elemanlarının bulundukları yerde önemli olduklarını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Vatan Karakaya, geleceği inşa edecek taraflarının akademik yanları olduğunu söyledi. Akademik çalışma anlayışının minimum uluslararası standartlara uyması gerektiğini söyleyen Karakaya, akademisyenlerin, toplumun sorunlarını bilen, beklentilerine cevap veren görevlendirilmiş kişiler olduğunu dile getirdi. Akademisyenlerden yaptıkları işi kendi lisanları ile anlatmalarını isteyen Rektörümüz Prof. Dr. Vatan Karakaya, "Belki de yaptığınız işler dünyanın yüzünü değiştirecektir” dedi. Emek verilmeden geleceğe yönelik hayallerin kurulamayacağını ifade eden Karakaya, iş üretilmesini, istikbalde dünya ile yarışacak düzeye gelinmesini ve bir adım ileride olunmasını akademisyenlerden beklediğini söyledi.

"Çalışmalarınızla Üniversitemizin Adını Dünyaya Duyurmalısınız”

Üniversitemizin de akademisyenlerden bazı beklentileri olduğunu belirten Karakaya şunları dile getirdi: "Çalışmalarınızla üniversitemizin adını dünyaya duyurmalısınız. Çünkü üniversitelerin, nerde olursa olsun muhatabı dünyadır, üniversitenin yereli olmaz. Önemli olan üniversitenin hedefinin doğru tespit edilmesi ve o yönde çalışmalar yapılmasıdır.”

Öğretim elemanlarını üniversitenin istikbali olarak gördüğünü söyleyen Rektör Karakaya, ülkemizin geleceğine katkı sağlayacaklarına inandığını dile getirerek konuşmasını sonlandırdı.

19.12.2016