SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÜNİVERSİTEMİZE HAYIRLI OLSUN

Kaliteli eğitim anlayışıyla geleceğimizin sağlık çalışanlarını yetiştirmeyi hedef edinen Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu, Cumhurbaşkanı Kararı ile Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştürüldü. Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak enstitü, fakülte ve yüksekokul kurulması, kapatılması ve adlarının değiştirilmesi kararı, 24 Haziran 2019 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı.

1997-1998 eğitim öğretim yılında Hemşirelik bölümü ile eğitim öğretime başlayan Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu, 2006 yılında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin kurulmasıyla birlikte Gazi Üniversitesinden ayrılarak üniversitemiz bünyesinde Sağlık Yüksekokulu adı ile faaliyetlerine devam etti. 2009-2010 eğitim-öğretim yılında Ebelik ve Çocuk Gelişimi bölümlerini açarak gücüne güç katan okulumuz, bugüne kadar çok sayıda mezun verdi. Modern eğitimi ile bilimin ışığında yürümeyi hedef edinen Sağlık Yüksekokulumuz, 2019-2020 eğitim-öğretim döneminden itibaren faaliyetlerine Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak devam edecek.

Yüksekokulumuzun Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüşmesi kararı hakkında bir açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, akademik birimlerimizin daha iyi gelişimi için çok yoğun çalışmalar yaptıklarını belirterek yüksekokulumuzun Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüşmesinin çok önemli bir gelişim olduğunu vurguladı. Bu gelişme ile birlikte 8 olan fakülte sayımızın 9’a yükseldiğine dikkat çeken Rektör Karakaya, kaliteli ve alanında uzman akademisyenlerle geleceğin sağlık çalışanlarını yetiştirmeye ve onların gelişimine katkı sağlamaya devam edeceklerini vurgulayarak fakültemizin Kırşehir’e ve üniversitemize hayırlı olmasını diledi.

26.06.2019