SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU BÜYÜYEREK EĞİTİME DEVAM EDİYOR

Yenilikçi ve kaliteli eğitim anlayışıyla başarılı öğrenciler yetiştirmeyi hedefleyen Üniversitemiz, akademik birimlerini ve öğrenci sayısını hızla artırıyor.  2008 yılında kurulan ve gelişimini hızlandıran Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrenci sayısı ve programları ile büyümeye devam ediyor. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun mevcut durumu ile ilgili bilgiler aktaran Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Emine Tanış, meslek yüksekokulu bünyesinde 4 bölüm ve 6 program olduğunu belirterek, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programına öğrenci alımı için 2015 yılı Mart ayı itibariyle YÖK ile görüşmeleri başlattıklarını ve bu görüşmelerin 2016 yılında da devam edeceğini söyledi.

Öğrenci Sayısı Her Yıl Artıyor

2013-2014 eğitim-öğretim yılı itibariyle 507 öğrencisi bulunan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda 2014-2015 eğitim-öğretim yılında bu sayı 591 oldu. 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 649 öğrenci ile eğitim faaliyetlerine devam eden Meslek Yüksekokulu’nda doluluk oranı yüzde yüze ulaştı. Meslek Yüksekokulu bünyesinde, 2 Yardımcı Doçent, 11 Öğretim Görevlisi ve 6 idari personel ile eğitim ve öğretim faaliyetleri önlisans düzeyinde sürdürülüyor.

Öğrencilerin Mesleki Yeterlilikleri Önemseniyor

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Emine Tanış, sürekli gelişen ve değişen hastane otomasyon sistemlerine uyumu sağlayan, mesleğin anlam ve önemini ifade eden etkinliklerle öğrencilerin eğitimlerine katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyledi. Ayrıca önemli gün ve haftalar kapsamında düzenlenen etkinliklerle Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan programları ön plana çıkardıklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Emine Tanış, öğrencilerin sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla piknik, kahvaltı, tanışma çayı ve mezuniyet geceleri de düzenlediklerini belirtti.

Mezun Öğrenciler Kamu ve Özel Sektörde İş Bulabiliyor

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin istihdam durumları ile ilgili bilgiler aktaran Yrd. Doç. Dr. Emine Tanış, öğrencilerin mezun olduktan sonra kamu ve özel sektörde rahatlıkla iş bulabildiklerini ve lisans eğitimlerine devam edebilecekleri bölümlerden bahsetti. Bölümler ve öğrenciler ile ilgili olarak bilgi veren Tanış şunları söyledi: "İlk ve Acil Yardım Programında eğitimini başarı ile tamamlayanlara "İlk ve Acil Yardım" ön lisans diploması ve "Sağlık Teknikeri" unvanı verilir. Mezunlar, Kamu ve özel kuruluşların acil yardım birimlerinde görev yapabilirler. Bu programdan mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı ile "Acil Yardım ve Afet Yönetimi”, "Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri” bölümlerine geçiş yaparak lisans eğitimlerine devam edebilirler. Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programında eğitimini başarı ile tamamlayanlara "Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik” ön lisans diploması ve "Tıbbi Dokümantasyoncu ve Sekreter" unvanı verilir. Mezunlar, üniversite hastaneleri, devlet hastaneleri, sağlık ocakları, özel hastane ve kliniklerde, özel muayenehane hekimliklerinde, tıbbi yazılım şirketlerinde, medikal malzemenin satış ve tanıtım işlerinde, ambulans şirketlerinde görev alabilirler. Bu programın mezunları ise Sağlık Kurumları İşletmeciliği ve Sağlık İdaresi lisans programına dikey geçiş yapabilirler. Yaşlı bakım programını başarılı olarak tamamlayan öğrencilere ise Yaşlı Bakım alanında ön lisans diploması verilir. Programdan mezun olanlar, Yaşlı Bakım Hizmetlerinin yürütüldüğü kamu kurum ve kuruşları ile özel sektör kuruluşlarının yaşlıya yönelik evde bakım uygulamaları hizmetlerinde uzman gözetiminde çalışabilirler. Ön lisans eğitimini tamamlayan bu öğrenciler Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Hemşirelik programlarında lisans eğitimlerine devam edebilirler.

25.02.2016