SAĞLIK YÜKSEKOKULU MÜDÜRÜ ÇİFTÇİ: “MEDENİYETLERİN GÜCÜ ADALET EĞİTİM VE SAĞLIKTADIR.”

Nitelikli sağlık personeli yetiştirmek ve alanına uzman kişiler kazandırmayı hedefleyen Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu başarılarıyla adından söz ettiriyor. Alt yapı ile akademik yapıyı güçlendirmek amacıyla çalışma yaptıklarını anlatan Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Harun Çiftçi, yüksekokul bünyesinde beş öğretim üyesi, 17 öğretim elemanı ve dokuz idari personelin bulunduğunu söyledi. Son 20 yıldır ülkemizin sağlık alanında kalifiye eleman açığını kapatmak için YÖK bünyesinde girişimler yapıldığını ifade eden Doç. Dr. Harun Çiftçi, "Gelişmiş ülkelerde 1000 kişiye düşen sağlık elemanı sayısı ülkemizden çok yüksektir.” dedi. Buna bağlı olarak YÖK’ün mevcut kontenjanları sürekli artırdığını belirten Doç. Dr. Harun Çiftçi, Hemşirelik, Ebelik ve Çocuk Gelişimi bölümlerinde toplam 1232 öğrenci bulunduğunu sözlerine ekledi.  Üniversite Rektörlüğünün gayreti ile yakın gelecekte üniversite bünyesine yeni alanlar kazandırılmasını beklediklerini anlatan Doç. Dr. Harun Çiftçi, ön görülenler gerçekleştiği takdirde mevcut öğrenci sayısının artmasıyla birlikte Kırşehir’in bir Sağlık Eğitim Merkezine dönüşeceğini belirtti. Doç. Dr. Harun Çiftçi sözlerine şu şekilde devam etti. "Bir medeniyetin gücü üç temel basamakta değerlendirilir. Bunlar adalet, eğitim ve sağlıktır. İnsanın yaşatılmasını merkeze alan bir medeniyet mensubu olarak görevlendirildiğimiz birimin ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu bilmekteyiz.”

Lisansüstü Programlar İçin Son Aşamaya Gelindi

Yükseköğretim kurumlarının başlıca görevlerinin eğitim-öğretim faaliyetleri, araştırma ve bilimsel çalışmaların yayınlanması olduğunu belirten Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Harun Çiftçi, yaklaşık 20 yıldır devam eden eğitim ve öğretim faaliyetlerinin bilimsel araştırmalarla güçlendirilmesinin gerekliliğinden bahsetti. Buna bağlı olarak devam eden lisansüstü programların, gerekli kriterleri sağlandıktan sonra açılmasına ağırlık verildiğini anlatan Doç. Dr. Harun Çiftçi,  ilk olarak Nevşehir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Hemşirelik Anabilim Dalı ile Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hemşirelik Anabilim Dalı arasında "Ortak Lisansüstü Eğitim” programının açılmasında son aşamaya gelindiğini söyledi. Ayrıca Çiftçi, açılacak bu program ile akademik çalışma yapmak isteyen yetkin öğrencilerin üniversitemizde değerlendirilmiş olacağını sözlerine ekledi.

"Öncelikli Olarak Tebriği Hak Eden Öğrencilerimizdir”

Önemli bir gelişmeler kaydeden Sağlık Yüksekokulu öğrencileri, KPSS’de birinciliği elde ederek üniversitemizin de gururu oldu. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Doç. Dr. Harun Çiftçi, "Öncelikli olarak tebriği hak eden öğrencilerimizdir.” dedi. Doç. Dr. Harun Çiftçi, konuyla ilgili şöyle konuştu: "Son yıllarda yapılan düzenlemelere rağmen hala bir kısmı lisans eğitiminden bağımsız bir sınav olan KPSS için, yoğun ders programına rağmen böyle bir başarıyı elde eden öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Yeni kurulan bir üniversite olmamız nedeniyle büyük ölçüde genç bir akademisyen kadromuz var. Akademik personelimizin öğrenci ile iletişiminin bu sonuçlara katkı sağladığını düşünüyorum. Genç akademisyenlerimizin, akademik camiadaki yeniliklerinden kaynaklı heyecanı ve enerjisinin de öğrencileri moral ve motivasyon olarak olumlu etkilediğini düşünüyorum.”

Hedef: Sağlık Bilimleri Fakültesi Kurulması

Fiziki olanakları nedeniyle öğrencileri zaman zaman çok yoğun bir ders programına tabi tutmak zorunda kaldıklarını söyleyen Doç. Dr. Harun Çiftçi, şu anda ve ileriye dönük olarak bu fiziki imkânsızlıkları aşmak için çalışmalarının olduğunu anlattı. Öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerini artırmak için Mesleki Bilgi ve Beceri Laboratuvarını aktif hale getirdiklerini ifade eden Doç. Dr. Harun Çiftçi, bu laboratuvarın öğrencilere faydalı olacağını ve sağlık hizmeti alan tüm paydaşlara da pozitif kazanım sağlayacağını beklediklerini vurguladı. Uygulama laboratuvarları ile öğrencilerin birçok uygulamayı hastanelere bağımlı olmadan da öğrenme ve tecrübe etme fırsatı bulacaklarını anlatan Doç. Dr. Harun Çiftçi, mümkün olduğu kadar görsel ögeleri kullanarak öğrencilerin öğrenme süreçlerine daha etkili bir katkı sağlamaya çalıştıklarını ifade etti. Yine bu konumdaki alan derslerinin uygulamasına yönelik bebek, yaşlı, yetişkin, hamile maketlerini ve hastane ortamlarında bulunan çeşitli cihazları da içeren sarf malzeme alımlarını gerçekleştirdiklerini belirten Doç. Dr. Harun Çiftçi, "İleriye dönük olarak mikrobiyoloji ve halk sağlığı gibi derslerin uygulamasının sağlanabileceği yeni laboratuvarları içeren, fiziki olarak daha yeterli bir bina için projelerimiz tasarlanmaktadır.” dedi. Sağlık alanında eğitim ve öğretim veren bölümleri Sağlık Bilimleri Fakültesi altında birleştirmeyi hedeflediklerini belirten Doç. Dr. Harun Çiftçi, fakülte bünyesine Hemşirelik, Çocuk Gelişimi, Ebelik ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümlerinin alınması hususunda öğretim üyesi ihtiyaçlarının da yakın zamanda karşılanmasını ümit ettiklerini söyledi.

04.03.2016