SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU GİRİŞİMCİ ÖĞRENCİLER YETİŞTİRİYOR

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu İşletme Programı ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri ‘Girişimcilik’ dersinde başarılı olmaları halinde KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kapsamında KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi almaya hak kazanıyor.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünün yoğun çabaları sonucunda kazanılan bu hak sayesinde öğrenciler mezun olduktan sonra işletme açma girişiminde bulundukları takdirde; KOSGEB Yeni Girişimci Desteğinden faydalanabilecekler.

Konu ile ilgili açıklama yapan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Abdulkerim Karadeniz, bu konudaki çalışmaların devam ettiğini belirterek, 2016-2017 eğitim öğretim yılı içersinde başlamak üzere tüm bölümlere ‘Girişimcilik’ dersi konulacağını söyledi. Karadeniz, bu konuda girişimlerde bulunan ve altyapının hazırlanmasına katkı sağlayan İşletme Bölümü Öğretim Görevlisi Özlem Şenlik’e teşekkür etti.

Bu belgeye sahip olan öğrencilerimiz kariyer alternatifi olarak Girişimci olmayı düşünecek ve aşağıdaki tabloda yer alan desteklerden yararlanabilecekler.

Yeni Girişimci Desteğinin Unsurları, Oranı, Süresi ve Üst Limiti

DESTEK UNSURU

ÜST LİMİTİ (TL)

DESTEK ORANI (%) (1. VE 2. Bölge)

DESTEK ORANI (%) (3., 4., 5. Ve 6. Bölge)

İşletme Kuruluş Desteği

Geri Ödemesiz

Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği

60

Kadın Girişimci, Gazi, Birinci derecede şehit yakını veya engelli girişimciye %80 uygulanır.

70

Kadın Girişimci, Gazi, Birinci derecede şehit yakını veya engelli girişimciye %90 uygulanır.

İşletme Giderleri Desteği

Geri Ödemesiz Destekler Toplamı