TIP FAKÜLTEMİZ ÖĞRENCİLERİNİN İLK DERSİ KAYSERİ GEVHER NESİBE DARÜŞŞİFASINDA YAPILDI

Üniversitemiz Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencilerinin ilk dersi, Kayseri Gevher Nesibe Darüşşifasında Dünya Eczacılık Tarihi Birliği Başkanı Doç. Dr. Halil Tekiner tarafından verildi. Tekiner’in ardından Kayseri İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, öğrencilerle tecrübelerini paylaşarak önerilerde bulundu. Daha sonra öğrencilerimize Ahi Evran Müzesi ve Hunat Külliyesi gezdirildi.

Uyum programı ile ilgili açıklama yapan Tıp Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Ahi Hekimler yetiştirmek amacıyla çalışmalarını hızla sürdürdüklerini belirterek, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesinin hızla geliştiğini ve bölgenin en önemli tıp merkezlerinden biri haline geleceğini söyledi. Öğrenci ve öğretim elemanları ile sık sık bir araya geldiğini ifade eden Dekan Karahocagil, öğrencilerin ve öğretim elemanlarının tıp fakültesindeki gelişimden memnun olduklarını dile getirdi. Karahocagil, Tıp Fakültesi Morfoloji Binasının inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek yakında binaya taşınacakları müjdesini verdi. Dekan Karahocagil, uyum programı çerçevesinde kendilerine destek veren herkese teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

24.09.2019