TIP FAKÜLTEMİZDE TEMEL TIP BİLİMLERİ SEMİNERLERİ BAŞLADI

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü tarafından düzenli olarak yapılması planlanan "Tıp Bilimleri Seminerleri” başladı. 11 Kasım 2019 tarihinde Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Arif Hüdai Köken tarafından "Biyoetik Kurulların Gerekliliği ve UNESCO’nun Biyoetik Kurullara Rehberliği” konulu seminer verildi. Rektör Yardımcımız ve Tıp Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Muttalip Çiçek, Temel Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ergin Kariptaş ve öğretim üyeleri katıldı.

Öğretim Üyesi Dr. Arif Hüdai Köken seminer kapsamında tıbbi bilginin gelişiminin tarihin en eski döneminden günümüze kadar geçirdiği sürece değindi.

20. yüzyılda biyomedikal etik ile ilgili bilim adı altında dünyada yaşanan trajik olaylarda biyoetik kurulların gerekliliğini vurgulayan Köken, kapanış bölümünde günümüzde dünyanın değişik ülkelerinde aktif olarak çalışmalarını sürdüren farklı biyoetik kurullara UNESCO’nun biyomedikal rehberliği hakkında bilgiler verildi.

Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitiminde Akreditasyon için gerekli şartlarla ilgili alt başlıklardan birini karşılayan bu seminerlerin Temel Tıp Bilimlerine dahil tüm anabilim dallarındaki öğretim elemanları tarafından her ay iki tane olacak şekilde verileceği belirtildi.

12.11.2019