ULUSLARARASI GÖÇMENLER GÜNÜNDE REKTÖR KARAKAYA’YA ANLAMLI ZİYARET

Yabancı uyruklu öğrencilerle her daim ilgilenen ve onları gönüllü elçiler olarak gören Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Gününde Üniversitemiz Göç ve Yerel Yönetimler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul Güreşçi ile Kırşehir Afganlıları Bilgilendirme ve Yardımlaşma Derneği yöneticileri olan üniversitemiz öğrencilerini makamında kabul etti.

Dünyada meydana gelen savaş ve şiddet olayları sonrasında ülkelerinden ayrılmak zorunda kalan milyonlarca insan olduğunu anlatan Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul Güreşçi, ülkemize sığınan göçmenlerin eğitimlerinin önemli olduğunu belirterek Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin de bu göçmen öğrencilere kapılarını açtığı söyledi. Üniversitemiz Göç ve Yerel Yönetimler Uygulama ve Araştırma Merkezinin faaliyetleri hakkında Rektör Karakaya’ya bilgiler veren Güreşçi, göçmen vatandaşlar tarafından kurulan çeşitli derneklerle de ortak çalışma içinde olduklarını söyledi.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde eğitim öğretim görmekten son derece mutlu olduklarını anlatan öğrenciler, Kırşehir Afganlıları Bilgilendirme ve Yardımlaşma Derneğinin çalışma alanı ve faaliyetleri hakkında Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı bilgilendirerek kendilerine verdikleri destek ve ilgi için Rektör Karakaya’ya teşekkür ettiler.

Son zamanlarda göçmenlere en çok yardımda bulunan ve onlara kapısını açan ülkenin Türkiye olduğunu dile getiren Rektör Karakaya, millet olarak yardıma ihtiyacı olana yardım etmenin kültürümüzün bir gereği olduğunu söyledi. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak da insana değer veren ve amaçlarının yetişmiş insana katkı yapmak olduğunu kaydeden Prof. Dr. Vatan Karakaya, yabancı uyruklu öğrencilerin ülkelerine donanımlı ve yetişmiş bireyler olarak dönmeleri için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini vurguladı.

19.12.2018