ÜNİVERSİTEMİZ PDR VE EDEBİYAT TOPLULUĞU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK GÜNLERİ KAPSAMINDA BİR DİZİ ETKİNLİK DÜZENLEDİ

Üniversitemiz PDR ve Edebiyat Topluluğu tarafından Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Günleri kapsamında iki gün boyunca devam eden bir dizi etkinlik düzenlendi. 20 Aralık 2018 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda "Kariyerin Gerçek Anlamı” isimli konferans ile başlayan etkinliğe Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Davut Aydın, Hacettepe Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Arş. Gör. Habibe Bilgili, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görevli Rehber Öğretmen Baran Karabulut, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görevli Rehber Öğretmen Gülsen Demirkalp Kaya, Özel Kırşehir Lisesinde görevli Rehber Öğretmen Ziya Demir, Uzman Psikolojik Danışman Dilek Avcı, Özel Eğitim Uzmanı Deniz Akdal, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Günleri kapsamında gerçekleştirilen etkinlik ilk olarak Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Davut Aydın "Kariyerin Gerçek Anlamı” konferansı ile başladı. Sunumunda kariyerin tanımını yapan Aydın, kariyer sahibi olmanın en temel unsurunun doğru mesleği seçmekten geçtiğini söyledi. Genel anlamda mesleklerin hepsinin kutsal olduğunu anlatan Dr. Öğr. Üyesi Davut Aydın, kişinin seçtiği mesleği yapabileceğine inanmasının çok önemli olduğunu kaydetti. Kariyer sürecinin yaşam boyunca devam ettiğini belirten Aydın, "Kariyer ölümle biter.” dedi.

Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Davut Aydın’ın konuşmasının ardından Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı öğrencilerinin Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Öğretmeni Hasan Albayrak‘ın desteği ile oluşturdukları Koro dinleyicilere müzik dinletisinde bulundu.

Koro dinletisinin ardından Moderatörlüğünü PDR Bölümü 3. sınıf öğrencisi Bekircan Parlak’ın yaptığı "Psikolojik Danışman Olmak” isimli panele geçildi. Panelde üniversitemizden mezun olan Hacettepe Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Arş. Gör. Habibe Bilgili, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görevli Rehber Öğretmen Baran Karabulut, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görevli Rehber Öğretmen Gülsen Demirkalp Kaya ve Özel Kırşehir Lisesinde görevli Rehber Öğretmen Ziya Demir öğrencilere eğitim ve meslek hayatları ile kariyerleri hakkında bilgiler verdi.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Günleri kapsamında düzenlenen etkinlikler 21 Aralık 2018 tarihinde de devam etti. İkinci günün programı Uzman Psikolojik Danışman Dilek Avcı’nın "Yakın İlişkilerde Sınırlar” isimli konferansı ile başladı. Avcı konferansta bireylerin ergenlik dönemleri ve bu dönemde kurduğu ilişkilere değinerek, günümüzde kurulan yakın ilişkilerin bireylerin kendilerini yalnız hissetmeleri sonucu kurulduğunu belirtti. Uzman Psikolojik Danışman Dilek Avcı’nın konferansının ardından program, Özel Eğitim Uzmanı Deniz Akdal’ın "Erken Yaşta Okuryazarlık” isimli paneli ile sona erdi.

24.12.2018