ÜNİVERSİTEMİZ ÜNİKOP ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Bölgesel kalkınmanın lokomotif güçlerinden olan üniversitelerin, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yanı sıra bölgesel gelişme ve ulusal kalkınmayı da hedefledikleri günümüzde bünyesinde Ahi Evran Üniversitesinin de yer aldığı KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİKOP)’un çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Üniversitemiz Tıp Fakültesi öğretim üyesi ve ÜNİKOP Koordinatörü Doç. Dr. Harun Çiftçi başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi. 26 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilen, akademik ve idari alanlarda üniversiteler arası işbirliğini artırmaya yönelik görüşmelerin ve projelerin değerlendirildi toplantıya üniversitemiz ev sahipliği yaptı. Mühendislik-Mimarlık Fakültesinde gerçekleştirilen toplantıya, üniversitemiz ÜNİKOP üyeleri ve ÜNİKOP uzmanları katıldı.

2016 yılının Ekim ayında bölge rektörleri ile toplantılar yaparak çalışmalarına devam eden ÜNIKOP, bölgelerine fayda sağlamayı amaçlıyor. Bölge üniversitelerinin bir araya gelmesiyle 2012 yılında kurulan ÜNIKOP, işbirliği alanları kapsamında yapılacak görevler için oluşturulmuşçalışma gruplarıile kalkınma odaklı faaliyet gösteriyor. Yapılması planlanan projelerin görüşüldüğü toplantıda, üyelerle bilgi alışverişinde bulunuldu. Koordinatör Doç. Dr. Harun Çiftçi, ÜNİKOP hakkında açıklamalar yaparak oluşturmak istedikleri sosyal projeleri üyelerle paylaştı. Toplantıda, ÜNİKOP’tan katılan uzmanlar tarafından projelerin detayları hakkında üyeler bilgilendirildi. Konya’dan gelen katılımcılarla yapılan görüşmeler ile birlikte katılımcılara proje eğitimi verildi.

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında tarım ve jeotermal alanında pilot üniversite seçilerek bölgesine fayda sağlamayı amaçlayan üniversitemiz, ÜNIKOP ile birlikte yeni projeler yapmaya hazırlanıyor.

27.04.2017