ÜNİVERSİTEMİZ UYUM EĞİTİMİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Üniversitemize 2019-2020 eğitim-öğretim yılında yeni başlayan öğrenciler için 24 - 27 Eylül 2019 tarihleri arasında uyum programı düzenlendi. Öğrencilerin üniversite ve çevreyle uyum sürecini desteklemek, üniversitenin yapısını ve olanaklarını tanımalarına yardımcı olmak amacıyla üniversitemiz Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği koordinesinde düzenlenen uyum günleri kapsamında fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının tüm bölümlerine Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi’nde 4 gün boyunca öğleden önce ve sonra olmak üzere 2 oturum halinde seminerler verildi.

Seminerde Rektörümüz Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın öğrencilere verdiği hoş geldiniz mesajının ardından; Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğünün terör örgütlerine karşı uyarıları ve önleyici emniyet hizmetlerinden bahsedilerek devam edildi. Daha sonra üniversitemiz İdari ve Mali İşler Başkanlığımız, Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığımız, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığımız, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığımız, Kalite Yönetim Koordinatörlüğümüz ve Dış İlişkiler Ofisimiz sunumlarını gerçekleştirdiler.

Sunumlarda çağdaş kütüphanecilik sisteminden Erasmus sistemine, öğrenci güvenliği ve emniyetinden insan odaklı ve çevreye duyarlı üniversite sistemine, e-posta, wi-fi, şifre işlemlerinden ders kayıt-yenileme, öğrenci bilgi sistemi girişi, ders başarı ve yatay geçiş sistemi gibi genel konularda öğrenciler bilgilendirilerek temel bilgiler verildi.

27.09.2019