ÜNİVERSİTEMİZDE “DOĞAL MALZEMELERLE DOKU ÇALIŞMALARI” SERGİ VE ATÖLYE ÇALIŞMASI YAPILDI

Üniversitemiz Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi ve Anadolu Halk Sanatları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından "Doğal Malzemelerle Doku Çalışmaları” isimli bir sergi düzenlendi. Konferans, sergi ve atölye çalışmasından oluşan ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Güler Öncü’nün konuşmacı olarak katıldığı etkinlikler,20 Aralık 2019 tarihinde Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonu Fuaye alanında gerçekleşti.

Dokumacılıkta uygulamanın çok önemli olduğuna vurgu yapan Öğr. Gör. Güler Öncü, işin pratiğinde insanların daha çok şey öğrendiğini, hataları yaşadığını ve bunu çözmek için uğraş vermesinin dokumacıya hız ve tecrübe kazandırdığını söyledi. Dokumacılığın 8 bin 500 yıllık bir tarihi olduğuna dikkat çeken Öncü, malzeme ve tekniğin çok geliştiğini dokuma, örme, iplik ve elyafın sanatla birleşmesiyle ortaya disiplinler arası bir formun çıktığını belirtti. Doğal malzemelerin doku çalışmalarında farklı yöntem ve teknikler kullanılarak çok güçlü bir yüzey etkisi yarattığını ifade eden Öncü, dokunun ve doğallığın dengesinin kumaş yüzeyini klasik görüntüden çıkarıp, özgür düşünceyi kumaş yüzeyine kazandırabildiğini sözlerine ekledi.

Konferansın sonunda Anadolu Halk Sanatları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Filiz Nurhan Ölmez, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Güler Öncü’ye teşekkür ederek katılım belgesini sundu. Konferansın ardından "Doğal Malzemelerle Doku Çalışmaları” isimli sergi katılımcılarla gezildi.

20.12.2019