ÜNİVERSİTEMİZDE DÜNYA AIDS GÜNÜ KAPSAMINDA BİLGİLENDİRİCİ SEMİNER DÜZENLENDİ

Aralık ayının ilk gününün Dünya AIDS Günü olması nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü tarafından üniversitemizde bilgilendirme semineri düzenlendi. 30 Kasım 2018 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminere Toplum Sağlığı Merkezi Uzmanı Dr. Kaan Tiryakioğlu ve ekibi ile öğrenciler katıldı.

Seminerde AIDS’in ne olduğu ve bulaşma yolları hakkında bilgiler veren Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Kaan Tiryakioğlu, toplumun AIDS konusunda yeterince bilinçli olmadığını belirtti. AIDS’in belirtileri arasında ilk başlarda çürüğe benzeyen fakat kaybolmayan ağrısız, vücudun her yerinde bulunabilen düzgün, sert ve gittikçe büyüyen pembe-kızıl lekeler, sebebi olmayan ve iki haftadan uzun süren koltuk altı ve boyun lenf bezlerinde şişlik, solunum güçlüğü ve kuru öksürük ile ağızda devamlı beyaz lekeler olduğunu anlatan Tiryakioğlu, hastalığın cinsel birliktelik ve kan yoluyla bulaştığını kaydetti. AIDS’in kesin bir tedavisi bulunmadığını da vurgulayan Uzm. Dr. Kaan Tiryakioğlu, AIDS’li hastaların ilaç tedavisi ile uzun süre yaşadıklarını dile getirdi.

30.11.2018