ÜNİVERSİTEMİZDE “EKRAN BAĞIMLILIĞI SAĞLIĞIMIZI NASIL ETKİLER?” KONULU PANEL DÜZENLENDİ

Üniversitemiz PDR ve Edebiyat Topluluğu tarafından "Ekran Bağımlılığı Sağlığımızı Nasıl Etkiler?” konulu bir panel düzenlendi. 3 Mayıs 2019 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda 2. kez gerçekleştirilen panele Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı. Panele konuşmacı olarak katılan Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Osman Ahmet Polat, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Fatmanur Aybala Koçak ile Nöroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Koçak bilgilerini katılımcılar ile paylaştı.

Moderatörlüğünü Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalı 3. sınıf öğrencisi Fatma Dilara’nın yaptığı panelde ilk olarak Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Osman Ahmet Polat bir sunum yaptı. Polat sunumunda, ekran bağımlılığının etkilerini anlatarak ders çalışma esnasında uzun ekran ve mouse kullanımı ile göz-ekran hizası ayarının yapılmasının önemli olduğunu belirtti.

Dr. Öğr. Üyesi Osman Ahmet Polat’ın sunumunun ardından Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Fatmanur Aybala Koçak bir sunum yaptı. Koçak sunumunda, üst çapraz sendromunun hakkında bilgiler vererek başın önde olduğu postur şekli olduğunu dile getirdi. Günümüz teknoloji çağında telefonu elden düşüremeyen ve masa başı çalışan herkesi etkileyen sendrom olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Fatmanur Aybala Koçak, bu sendromdan kurtulmak için yapılması gereken egzersizleri anlattı.

Dr. Öğr. Üyesi Fatmanur Aybala Koçak’ın sunumunun ardından Nöroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Koçak da bir sunum yaparak gelişen teknolojinin kontrolsüz kullanımının beyin ve sinir sistemi üzerindeki etkilerine değindi. Ekran bağımlılığının fiziksel sağlığımızı birçok yönden etkilediğini anlatan Koçak, ekran bağımlılığının zararlarından korunmak için yapılması gerekenleri dile getirdi.

Panelin sonunda Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel tarafından katılımcılara günün anısına hediye verildi.

14.05.2019