ÜNİVERSİTEMİZDE ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ VERİLDİ

Proje ve çalışmaları ile bölgesinde lider olma yolunda emin adımlarla ilerleyen üniversitemizde ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi verildi. Üniversitemiz, Ahi Genç Kalite Topluluğu, SQR Akademi Online Eğitim ve SQR International Certification iş birliğinde organize edilen eğitim 13 Aralık 2019 tarihinde Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Konferans Salonunda gerçekleşti. Eğitime Üniversitemiz Kalite Yönetim Koordinatör Yardımcısı Ekrem Öztürk, Sigmacert Baş Denetçisi İlke Görgülü, akademik ve idari personel ile Mühendislik Fakültesi öğrencileri katıldı.

Eğitimin açılış konuşmasını Üniversitemiz Kalite Yönetim Koordinatör Yardımcısı Ekrem Öztürk yaparak Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 2015 yılında başlatılan kalite süreci içinde olduklarını söyledi. Üniversitemizin yürütmekte olduğu Kalite Yönetim Sistemi içerisinde yer alan TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi,ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, YÖKAK Dış Değerlendirme Ölçütleri ve5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi Sistemlerine değinen Öztürk, Bütünleşik Yönetim Sistemiiçerisinde yer alan stratejik plan, iç kontrol standartları, risk yönetimi, süreç yönetimi, faaliyet planları, memnuniyet yönetim sistemleri hakkında da bilgiler verdi.

Ekrem Öztürk’ün açılış konuşmasının ardından Sigmacert Baş Denetçisi İlke Görgülü bir konuşma yaptı. Görgülü konuşmasında, bilişim çağında genç nüfusun bilgi ve teknoloji alanında gelişmesi ile verimli bireylerin ortaya çıkacağını belirterek bu durumun geç nüfusun iyi yetiştirilip değerlendirilebildiği ölçüde önemli bir fırsatı işaret ettiğini vurguladı. "Kalite yönetim sistemleri konusunda bilinçli bireylerin artması, toplumda pozitif bir etki yaratacağı gibi gelecek nesillere de daha gelişmiş bir sistem bırakarak istihdam sorununa çözüm olacaktır.” diyen İlke Görgülü, ISO teşkilatının kuruluşu ve amaçlarından bahsetti. Kalite Yönetimi Sistemi eğitimindeki bütün araştırmaların ülkenin yararına yapılan kurallar bütünü olduğunu vurgulayan Görgülü, "Kalite, hedef kitlenin ihtiyaçları ve beklentileri durumunda iş yapmaya çalışmaktır.” dedi.

Gün boyu devam eden eğitim öğrencilerin sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.

16.12.2019