ÜNİVERSİTEMİZDE “KÖK HÜCRE BİLGİLENDİRME SEMİNERİ VE KAN BAĞIŞI KAMPANYASI” PROGRAMI DÜZENLENDİ

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (AESEM) tarafından AESEM İlk Yardım Eğitimi ve Sertifika Programı kapsamında "Kök Hücre Bilgilendirme Semineri ve Kan Bağışı Kampanyası” programı düzenlendi. 19 Aralık 2018 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen programa Kızılay Kan Merkezi İç Anadolu Bölge Sorumlusu Kök Hücre Kazanım Uzmanı BehlülBudak, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

"Kök Hücre Bilgilendirme Semineri ve Kan Bağışı Kampanyası” programında Behlül Budak, kök hücrenin ne olduğundan bahsederek kök hücre naklinde amaç ve süreçlerden bahsetti. Kök Hücre ve organ bağışının önemli olduğunu dile getiren Budak, bir insan verilecek en güzel hediyenin yaşama şansı verilmesi olduğunu kaydetti. Programa katılanlara organ bağışında bulunmayı tavsiye den Behlül Budak, her insanın bir gün organ bağışına ihtiyacı olabileceğini vurguladı.

19.12.2018