ÜNİVERSİTEMİZDE MEVLANA’YI ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi tarafından "Mevla’nın Vuslat Yürüyüşü – İnsanın Yolculuğu” isimli bir program düzenlendi. 19 Aralık 2018 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program ardından Mesnevi’den Bir Damla isimli şiir dinletisi ile devam etti. Şiir dinletisinin ardından İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Kurt, Mevlana’nın İnsana Bakışı isimli sunumunu yaptı. Kurt sunumunda, insanın kendisinde tüm varlığın bilgisini, ilahi isim ve sıfatların tamamını barındıran potansiyele sahip bir varlık olması nedeniyle varlık ailesinin en kâmil üyesi olduğunu söyleyerek insanı tüm varlığın bilgisini taşıyan eksiksiz bir kitaba benzetti. Mevlana’nın "Ben yere göğe sığmam ancak mümin kulumun kalbine sığarım.” hadisini çok fazla kullandığını anlatan Doç. Dr. Hüseyin Kurt, Mevlana’nın insanı mahlûkat içinde Tanrı’yı içine alan, sığdıran eşsiz bir yetiye sahip olan varlık olarak gördüğünü kaydetti. Doç. Dr. Hüseyin Kurt’un konuşmasının ardından Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Uğur Başarmak dinleyicilere Ney dinletisi sundu.

21.12.2018