ÜNİVERSİTEMİZDE MOLEKÜLER VE BİYOTEKNOLOJİK GELİŞMELER ÜZERİNE SÖYLEŞİ DÜZENLENDİ

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü tarafından Moleküler ve Biyoteknolojik Gelişmeler Üzerine Söyleşi düzenlendi. 30 Kasım 2018 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşiye Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mahmut Erbey, Biotek Biyoteknoloji CEO’su Dr. Yakup Bakır, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını Doç. Dr. Mahmut Erbey yaptı. Erbey konuşmasında, söyleşinin faydalı ve verimli geçmesini temenni ederek davetlerine icabet eden Dr. Yakup Bakır’a teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından Dr. Yakup Bakır söz alarak Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji konusunda öğrencilere deneyimlerinden bahsetti. Eğitim ve iş hayatı hakkında da öğrencilere önemli bilgiler veren Bakır, Moleküler Biyolojinin girdiği sektörleri ve alanda neler yapıldığını anlattı. Sektörün biyolog ihtiyacının fazla olduğunu vurgulayan Dr. Yakup Bakır, geleceğin mesleğinin Moleküler Biyolog ve Biyoteknoloji uzmanlığı olduğunu kaydetti. Söyleşi, Biotek Biyoteknoloji CEO’su Dr. Yakup Bakır’ın dinleyicilerin sorularının yanıtlamasının ardından sona erdi.

03.12.2018