ÜNİVERSİTEMİZDE “ŞEHİRLERİMİZ VE MESELELERİ” İSİMLİ KONFERANS DÜZENLENDİ

Üniversitemiz Coğrafya Topluluğu ile Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü ortaklığında "Şehirlerimiz ve Meseleleri" isimli bir konferans düzenlendi. 29 Nisan 2019 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Süha Göney katılırken öğrenciler de yoğun ilgi gösterdi.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde olmaktan mutlu olduğunu dile getiren Prof. Dr. Süha Göney, Türk-Osmanlı kültürünün yerleşme özellikleri ile günümüz yerleşmelerinin sorunları hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Bugün şehirlerimizin içinde bulunduğu karmaşık yapılaşmanın Türklerin şehir kurmalarında bilgi ve tecrübe eksikliğinden kaynaklanmadığını belirten Göney, günümüzdeki şehirleşme sorununa çözüm bulmak için Osmanlı dönemindeki yapılaşmayı dikkatle incelemek gerektiğini anlattı.

Prof. Dr. Süha Göney’in katılımcıların sorularının yanıtlamasının ardından konferans sona erdi.

06.05.2019