VALİ İBRAHİM AKIN, REKTÖR KARAKAYA İLE BİRLİKTE TÖMER’İ ZİYARET ETTİ

Kırşehir Valisi İbrahim Akın Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi TÖMER’i ziyaret etti. 13 Aralık 2019 tarihinde TÖMER’i ziyareti sırasında Vali Akın’a Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Kurt ve Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, TÖMER Müdürü Doç. Dr. Remzi Can ve beraberindeki öğretim elemanları eşlik etti.

TÖMER Müdürü Doç. Dr. Remzi Can, merkez hakkında Vali Akın ve Rektör Karakaya’ya bilgiler vererek merkezde, Türkçe dil eğitimi, YDS ve YÖKDİL kurslarının belirli periyotlar ile devam ettiğini ve birçok ülkeden öğrencilerinin olduğunu söyledi.

TÖMER Müdürü Doç. Dr. Remzi Can’ın konuşmasının ardından Vali İbrahim Akın bir konuşma yaptı. TÖMER öğrencilerinin bir programda İstiklal Marşı’nı okumalarından etkilendiğini ve öğrencileri eğitim gördükleri TÖMER’de ziyaret etmek istediğini anlatan Vali Akın, burada eğitim gören öğrencilerin aynı zamanda birer gönül elçisi olduğunu ifade etti. Çok farklı ülkelerden gelen öğrencilerin ülkeleriyle tarihi ve kültürel bağlarının olduğunu vurgulayan Akın, daha önce görev yaptığı Yemen’de kendilerini korumakla görevli kişinin Türkiye’de eğitim aldığını ve bu sayede kendilerini ülkelerinde gibi hissettiklerini anlattı. TÖMER’in kültür aktarımı ve paylaşımı noktasındaki faydalarına da değinen Akın, Kırşehir Ahi Evran Üniversite’sinin bu alana yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti.

Vali İbrahim Akın’ın konuşmasının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’da kısa bir konuşma yaptı. Vali Akın’ın TÖMER’e yaptığı ziyaretten dolayı gururlandığını belirten Rektör Karakaya, TÖMER sayesinde üniversitenin kapılarının dünyaya açıldığını vurguladı. Rektör Karakaya, Aşıkpaşa’nın diyarında bu merkezin Türkçeyi tüm dünya insanlarına öğrettiğini, dil sorununu aşmada ve kültürel bağları güçlendirmede önemli katkılarının bulunduğunun altını çizdi. Bölgede en çok yabancı öğrenci barındıran üniversite olduklarını ifade eden Karakaya, lisans ve yüksek lisans düzeyinde eğitim verdiklerini doktora düzeyinde eğitim içinse gelecek yıl adım atacaklarını söyledi.

TÖMER öğrencileri Vali İbrahim Akın’a yaptıkları yağlıboyayı hediye ettiler. Kırşehir Valisi İbrahim Akın’ın ziyareti TÖMER’de eğitim gören öğrencilerle sohbet edilmesi ve hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.

16.12.2019